Home » Linkbuilding

Linkbuilding

Link building (“linkopbouw”) is het (doen laten) genereren van links vanaf externe webpagina’s (ook wel backlinks of inlinks genoemd) naar een specifieke website, met het doel een hogere waardering voor zoekmachine “Google” te behalen op voor die webpagina relevante trefwoorden. Een link van een externe website naar uw eigen website is in feite een aanbeveling van uw website door de andere website.


Waarom Linkbuilding?

Linkopbouw is een onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Het was al van belang voor zoekmachineoptimalisatie in het pre-Googletijdperk, toen slechts de frequentie van backlinks door zoekmachines werd geteld als populariteitsgraadmeter voor een bepaalde webpagina. Met de opkomst van het PageRank van Google werd niet alleen de absolute hoeveelheid backlinks naar een bepaalde webpagina geteld maar ook de individuele waarde van elke backlink.

Kwalitatieve en kwantitatieve linkopbouw

Niet alleen de hoeveelheid links, maar ook de kwaliteit van de links is belangrijk bij linkbuilding. Onderscheid wordt er gemaakt tussen kwalitatieve en kwantitatieve linkopbouw.
Kwantitatieve links dienen geen ander doel dan het verkrijgen van een hogere positionering in Google. Hieronder valt het gebruik van linkuitwisselingsprogramma’s, onzichtbare links die alleen door zoekmachines worden geïndexeerd en weblogs enkel gericht op het genereren van backlinks. Ook het opkopen van verlopen domeinen en het onnodig reageren op weblogs met daarbij een linkvermelding kan als spam worden aangemerkt. Door middel van de Google Panda-update wil Google kwaliteit beter herkennen.

Hoe kan ik links naar mijn website genereren?

  • Het aanmelden van een website bij voor die website trefwoordrelevante webgidsen.
  • Het plaatsen van waardevolle content op een website, waardoor mensen links naar de webpagina vermelden.
  • Het aanbevelen van een nieuwswaardige webpagina op een website voor social bookmarking.
  • Het uitwisselen van links (linkruil).
  • Het actief participeren op weblogs en gebruikersfora door in het blog- of forumartikel een link te plaatsen.
  • Het verspreiden van artikelen en persberichten.
  • Het uploaden van bestanden naar websites voor het delen van documenten.
  • Het uploaden van promotiefilms op videowebsites.
  • Het schrijven van artikelen op websites van anderen (guest writing).
  • Het laten schrijven van artikelen door bloggers (bijvoorbeeld een productbeoordeling).

Gratis Linkbuilding

JouwThema Startpagina's staan vol met interessante en goede links. Via JouwThema kun je links ruilen met de beheerders van de pagina's. Ook kun je zelf een startpagina aanmaken om je eigen links of die van een ander te plaatsen. Op deze manier kun je dus gratis Linkbuilden!